Menu Zamknij

Wędzarnia Broil King SMOKE – Wspaniały smak potraw i udane wędzenie za każdym razem

Wędzarnia Broil King SMOKEKanadyjska firma Broil King z dumą do swojej oferty wprowadza nową linię wyjątkowych wędzarni pionowych. Wędzarnia Broil King SMOKE została zaprojektowana tak aby stworzyć przepyszny autentyczny smak dymu. Każdy szczegół tej wędzarni został szczegółowo dopracowany. Od trwałej konstrukcji, stylowych akcentów po wyjątkową wszechstronność wędzenia. Wędzarnia gazowa Broil King SMOKE została wyposażona w cztery regulowane półki z hakami i stojakiem do pieczeni dzięki czemu możemy dostosować wnętrze wędzarni do naszych indywidualnych potrzeb. Rozkładany ociekacz na tłuszcz pozwala wyciągać gotowe produkty z wędzarni bez ryzyka zabrudzenia miejsca w którym stoi urządzenie. Wędzarnia Broil King został wyposażona w pojemnik na wodę i wióra drzewne, dzięki którym wędzone potrawy będą odpowiednio nawilżone i uzyskają autentyczny smak dymu. Dwu warstwowa konstrukcja  zapewnia utrzymanie stałej temperatury wewnątrz wędzarni nawet w wietrzne i chłodne dni. 16 haków wędzarniczych w które została wyposażona wędzarnia pozwoli na zawieszenie dowolnych produktów które zamierzamy uwędzić. Dzięki otworom wentylacyjnym umieszczonym w bocznych ścianach wędzarni można precyzyjnie kontrolować temperaturę. Wygodne haki na akcesoria do grillowania i wędzenia czy wbudowany otwieracz do butelek to kolejne dodatkowe wyposażenie wędzarni Broil King SMOKE. Palnik ze stali szlachetnej o mocy 4,4 kW szybko rozgrzeje wędzarnię do pożądanej temperatury. Dzięki mocnej podstawie z kółkami urządzenie można w łatwy i szybki sposób przemieszczać. Trwałe uszczelki z włókna szklanego i regulowany system zapięć zapewniają bardzo dobre utrzymywanie temperatury i dymu wewnątrz wędzarni. Wędzarnia Broil King zaprojektowana została tak, aby to co przygotowujemy było zawsze idealnie uwędzone i miało doskonały, autentyczny aromat. Chcąc osiągnąć tak doskonałe rezultaty, istotny jest każdy jej element. Począwszy od zwartej, solidnej konstrukcji i stylowych dodatków, skończywszy na wyjątkowej wszechstronności wędzenia.

Dane Techniczne:

  • 4.4 kW moc palnika głównegoBroil King SMOKE
  • 4 968 cm2 całkowitej powierzchni rusztów
  • 113 267 cm3 pojemności wędzarni
  • 4 regulowane ruszty zestali szlachetnej
  • Regulowany wielofunkcyjny stojak na żeberka
  • Regulowany system otworów wentylacyjnych Roto-Draft™
  • Termometr Accu-Temp™
  • Bardzo duży pojemnik na wodę oraz taca na wiórka ze stali szlachetnej
  • 16 haków na mięso ze stali szlachetnej
  • 4 mocne haki na narzędzia
  • Wygodny otwieracz do butelek
  • 2 wytrzymałe uchwyty do drzwi
  • 2 pary solidnych stalowych drzwi z uszczelką i systemem zatrzasków
  • 4 stopki plus dwa kółka dla wygodnego transportu
  • Stalowa konstrukcja o podwójnych ściankach
  • Farba odporna na wysokie temperatury

 

Wymiary wędzarni:Wędzarnia Broil King SMOKE

wysokość – 123 cm

szerokość – 56 cm

głębokość – 46,7 cm

 

Waga wędzarni: 33 kg

 

 

Wymiary rusztu:

Wymiary rusztu wędzarni Broil King SMOKE

 

 

 

 

 

 

 

 

Galeria:

 

 

 

Wędzarnie Broil King SMOKE może zamawiać w DYNAMIC Centrum Grilla.

DYNAMIC Centrum Grilla to firma, która od ponad 10 lat dostarcza swoim klientom produkty najlepszych marek na świecie. Tylko u Nas największa w Polsce ekspozycja sprzętu marki Broil King. Pełen asortyment producenta w jednym miejscu. Firma prowadzi całoroczny sklep, który dla wygody klientów jest czynny 7 dni w tygodni.